Förskolebarnen testar geocaching – 2:a dagen Klockargårds förskola

Bilder på geocachande förskolebarn
Nu var det dags på riktigt.
Barnen skulle få testa att geocacha efter att personalen, blivit  utbildad vid förra tillfället. Vi samlades, kl 8 för en kort förberedelse med personal och barn inomhus. Barnen var elva stycken och mellan 3,5 och 5 år. Vi förklarade lite om vad geocaching var och genast kom frågor om pirater, guldpengar,skatter, röda kryss och om man skulle ha med sig spade, ficklampa mm. De var väldigt frågvisa och aktiva och det bäddade för en intressant dag. Hallandsposten skulle komma vid klockan 9 så vi fick skynda på tidsschemat lite. Jag och pedagogerna gick ut lite i förväg och lade ut Klockargårds nya egna geocache. Vi hade gjort i ordningen den redan förra gången men nu gällde det att sätta GPS kordinaterna exakt och hitta ett bra ställe. Klockaregårds förskolas egen cache är nu officell och är färdig att cacha.
Vi lade också nu en lite inofficiell cache bara inmatad som waypoint i GPS-erna. Där lade vi 5 stycken geocoins i guld och silver.

Gå ut med barnen
Först så delades alla prylar ut Ipad, Iphone och tradionella GPS:er samt en av personalens androidtelefoner. Vi gick emot Söndrumshallen cache En del körde på satelitkartfunktionen i geocachappen i Ipad, några med bara riktningens pilen och några med kartfunktionen i GPS:en. När vi började närma om cache så avslöjade vi ledtrådarna och ett förbrilt letande tog vid. – Pilen bara snurrar, säger nån. Titta bakom, under och över säger pedagogerna. Trots att de var så många så tog det ganska lång tid. Troligen var de lite för många för att det skulle funka optimalt, något att tänka på till nästa gång. Till slut hittade Kasper den och lycka var total. Alla ville titta och se. Denna cache är en mycket liten cache så det finns inte mycket roligt i den men penna och papper i allafall. Tyvärr är det så att i närområdet kring förskolan så finns det inga större lådor.

På jakt mot nästa skatt (geocoins)
– Titta det ska vara träd vid skatten , så någon av barnen och mycket riktigt tillslut  bland några träd hittades 5 st Coast alive geocoins i guld och silver. – Kolla vi har hittat guldpengar! Får vi ta med oss dem hem. Jag förklarade att man inte ska ha dem hemma utan att de ska resa runt i världen och att vi ska lägga dem i Klockargårds egen cache. Så nu gällde att hitta den, vilket faktiskt gick ganska snabbt. Sedan fick barnen bestämma vad varje geocoin skulle ha som mål. Resultatet blev stranden i Malmö, Piteå, Agent olsson i stockholm, mormor i spanien och min absoluta favorit träffa maskottarna Lollo och Bernie på Sunwings hotell på Kanarieörna.
Sedan gick vi in och Hallandsposten pratade med barn, personal och mig för kommande artikel. Än så länge har vi tyvärr inte sett nån artikel, vi får väl se.
Vi hann registrera några geocoions men tyvärr inte alla, men är du intresserad så finns de att följa här

Utvärdering
Vilken pryl man ska geocacha med. Garmin GPS:en var bra för att den var stabil och stöttålig. Ipaden måste man köpa ett bra skyddsfodral till annars är den bra om man vill träna och förstå karta. Den är också smidig för att man direkt ser cacherna i närheten. Det krävs inget förarbete för personalen. Flera barn kan se samtidit på Ipaden vilket var svårare med Iphone. Blänk i skärmen var en nackdel. Ipadappen är inte en äkta Ipadapp att utan bara uppförstorad iphone att vilket gör att det blir lite pixligt.  En stor fördel med iphone och ipad och även android appen är att det är troligare att barnens föräldrar har något av dess än en garmin gps och därmed kan geocahingen spridas även till fritiden.

Kort sagt var den en roligt förmiddag och barnen var jättenöjda. Kasper som hittade den första cachen sammanfattade.

Det spännande och roligt, jag vill göra det igen.

Annonser

4 svar till “Förskolebarnen testar geocaching – 2:a dagen Klockargårds förskola

  1. Ja men där ser du, det ÄR roligt med GC!

  2. Fantastiskt roligt :)! Hoppas kunna introducera geocaching på förskolan hos oss uppe i Piteå. Himla kul att att en geocoin ska hamna i Piteå! Måste själv lära mig mer om hur man placerar ut cacher, har än så länge bara letat själv. Har en massa tankar om hur man kan använda detta i förskolan och knyta det till olika teman osv.

  3. Hej,
    Roligt! Vi har iPad på vår förskola/skola och funderar på att börja med Geocaching. Vilken app använder ni?

    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s